Ppsx – Christus heeft ons iets willen meegeven

Copyright PowerPoint Roosje Gedicht Claire van Fleteren
Copyright PowerPoint Roosje
Gedicht Claire van Fleteren
Advertenties

14 thoughts on “Ppsx – Christus heeft ons iets willen meegeven

 1. Goedemorgen Roosje,
  Ik kom straks je PowerPoint bekijken.
    WITTE DONDERDAG ! Op witte donderdag viert de kerk feest. Ze herdenkt de laatste maaltijd van Jezus en Zijn leerlingen en de instelling van de eucharistie. Maar de feestvreugde wordt getemperd door de sfeer van de GOEDE WEEK, waarin het verraad, de veroordeling en de terechtstelling van Jezus centraal staan.
  Na de aanslagen op Brussels Airport en de Metro van Maalbeek, is het normale leven hier in Belgie min of meer weer op gang gekomen. Natuurlijk zullen de overheidsdiensten en hulpverleners nog even bezig blijven. Deze dag en de andere terreuraanslagen zullen ons nog lang bijblijven. We hopen dat de vrede in de samenleving een feit kan worden, maar dat zal nog niet voor vandaag of morgen zijn. 22 maart 2016 zal de geschiedenis in gaan als de zwaarste terreuraanslag die Belgie heeft gekend.
  Vandaag heb ik ook wat goed nieuws te melden. We hebben namelijk twee jarigen in ons gezelschap. Vandaag mogen we Suzanne gaan feliciteren via haar blog: http://blog.seniorennet.be/maachiel . Ook Patricia is jarig en haar kan je uw wensen overmaken op haar blog: http://blog.seniorennet.be/patrice  . Zeker niet vergeten om dit te doen en hartelijk dank bij voorbaat.
  Dit was het dan wat ik vandaag te schrijven had. Ik vond het weer fijn om op jou blog te zijn. Een mooie donderdag gewenst en maak het een beetje gezellig. Beste groetjes en tot ziens.
  NB: Vergeet niet dat ik vanaf vrijdagnamiddag 25 maart, tot en met maandag 4 april niet aanwezig zal zijn in het blogland. Dit vanwege paasverlof. Bedankt voor uw aandacht!

  Liked by 2 people

 2. Een stille groet vandaag………

  Het overschaduwt elk gesprek, elk vrolijk gevoel,…
  Ook onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers van de aanslagen in Brussel.
  Net als zovele Belgen zijn we tevens ook dankbaar voor iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om te helpen waar ze konden. Onze eigen wens klinkt luider dan ooit:
  dat dit nooit nog iemand, waar ook ter wereld, hoeft mee te maken…

  Liefs dolfijntje

  Liked by 1 persoon

 3. https://roosjeblog.wordpress.com/2016/03/23/ppsx-christus-heeft-ons-iets-willen-meegeven/
  Ppsx – Christus heeft ons iets willen meegeven. PowerPoint Roosje.
  Wens je een aangename dinsdag toe Roosje, bedankt voor het prachtige werkje van jou ” Christus heeft ons iets willen meegeven”. heel mooie pamfluit geluiden om te mediteren, met een pracht van een beeldverwerking, waar je een heel mooi gedichtje heeft aan toegevoegd…Christus heeft ons iets willen meegeven, daarom heeft Hij…Zijn leven gegeven. Hij wilde ons leren onze naasten te eren, ook, wij moeten dat nog zoveel leren. Wat wilde Hij ons bijbrengen? Dat laat ik jullie kennen. Een ontmoeting betekent zoveel, het vormt een geheel, met wat een mens in zijn leven, aan een ander allemaal kan geven. Ook ellende en pijn gaan over deze lijn. Onze ouders respecteren, helaas dat moeten we dikwijls ontberen. Leven geven aan iemand, want later kun je die iemand zijn: en dat doet pijn. Het streven naar gerechtigheid, wel in alle bescheidenheid. Zoals de heer zijn Kruis droeg, en alleen een klein beetje eerbied vroeg. wij zouden zoveel kunnen doen, maar het is niet meer zoals toen. In een gemeente kende iedereen zijn gebuur, nu staat hij/zij achter het gordijn op de gluur. Ik weet niet of mensen nu dichter bij elkaar komen, het is ons, op de ene of andere manier ontnomen. Er is zoveel veranderd, maar niet in goede zin. We doden mensen, net als een prooi van een spin. Liefde zit in ieder mens, maar je moet willen iemand beminnen. het gaat niet vanzelf, je heeft durf nodig, om eraan te beginnen. Veel hangt af van je eigen wil, en doe iets, zit niet stil. De Heer heeft de moed gehad, en ook een enorme kracht om zijn visie van het mens zijn te tonen. Laten we bidden en hem belonen…Al is het maar een heel klein beetje leven, die we daarom in alle rust kunnen beleven…Prachtwerkje Roosje proficiat en dank je wel ervoor. Ik wens je nog een gezellige dinsdag toe, met vriendelijke groeten van Walter.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s